| 
 Recept Samosa's met munt(20 stuks)
 2 el olie1 ui2 tl gemberwortel400 gr rundergehakt1 el kerrie1 tomaat1 aardappel1 el verse munt1 eierdooier1 el room          Bereiding:
Verhit de
olie in een pan. Bak de gesnipperde ui en fijngehakte gemberwortel zachtjes, 3-5 minuten. Voeg gehakt en kerrie toe en bak dit op hoog vuur bruin.
1 tl zout en de ontvelde en fijngehakte tomaat erbij en 5 minuten in een afgedekte
pan bakken. Voeg de in kleine blokjes gesneden aardappel en 3 el water toe en bak dit al roerend 5 minuten. Neem de pan van het vuur en laat alles afkoelen. Roer de
fijngehakte munt erdoor.Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C). Rol de plakjes bladerdeeg iets
uit. Steek rondjes uit het deeg en snij ze doormidden. Vouw de halve cirkels dubbel, druk de rechte kant dicht, maar laat
de bolle kant open.Schep 2 tl gehakt in de hoorntjes en druk de
bovenkant dicht. Leg ze op een licht ingevette bakplaat. Klop de
eierdooier met de room en bestrijk het deeg hiermee.Bak de samosa's in 10-15 minuten goudbruin.  |